Administrația Națională
"Apele Române"

  • >
  • / Articole
  • / Investițiile derulate în domeniul apelor, din județul Argeș, inspectate de directorul general al ANAR, Victor Sandu
mai 9, 2019

Investițiile derulate în domeniul apelor, din județul Argeș, inspectate de directorul general al ANAR, Victor Sandu

Directorul general al Administrației Naționale „Apele Române”(ANAR), Victor Sandu, l-a însoțit, miercuri, pe ministrul Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș, într-o  vizită de lucru, în județul Argeș. Din cadrul delegației au mai făcut parte directorul Administrației Bazinale de Apă (ABA) Argeș – Vedea, Bogdan - Florian Gorunescu, directorul tehnic Exploatare Lucrări, Dumitru Ciobanu, directorul tehnic Dezvoltare Investiții, Velicu Eramazu, șef Sistem de Gospodărire a Apelor(SGA) Argeș, Elena Samoilescu și consilierul Costică Sofronie (MAP). Din partea autorităților locale, delegația a fost însoțită de prefectul județului Argeș, Emilian Dragnea, președintele Consiliului Județean Argeș, Constantin Dan Manu, senatorul Șerban Constantin Valeca și eurodeputatul Maria Gabriela Zoană.  


Primul punct vizitat a fost Barajul Prundu, obiectivul „Reparație pod baraj Prundu”, lucrare realizată cu surse proprii ale ABA Argeș - Vedea, pentru care în 2019 a fost alocată suma de 300.000 de lei.
În continuare, în localitatea Căteasca, directorul ABA Argeș - Vedea a prezentat obiectivul de investiții „Amenajarea râului Argeș pe sectorul baraj Golești – baraj Ogrezeni, în vederea stabilizării albiei, județele Argeș, Dâmbovița, Giurgiu”, ale cărui lucrări vor începe în 2019, din fonduri alocate de la bugetul de stat. Următorul obiectiv inspectat a fost „Regularizare râu Cotmeana la Lunca Corbului și Pârâu Vârtej, afluent al râului Cotmeana în localitatea Băbana”, care are o valoare totală de 5,9 milioane de lei. Lucrările care constau în amenajarea albiei pe o lungime de 6,18 km, sprijiniri și consolidări de mal pe o lungime de 1, 533 km, vor fi finalizare în acest an. 


Apoi, delegația s-a deplasat în localitatea Bascov, unde se află în derulare obiectivul de investiții „Regularizare pârâu Bascov, amonte confluența cu râul Argeș”, o lucrare în valoare totală de 7,05 milioane de lei. Termenul de finalizare este 2019 și este prevăzută amenajarea a 25,5 km de albie și execuția a 2,13 km de protecție de  mal. Având în vedere importanța faptului că România este gazda Campionatului mondial de tineret și juniori de kaiac – kanoe, directorul general al ANAR l-a atenționat pe directorul ABA Argeș - Vedea că va monitoriza personal modul în care vor decurge lucrările de pregătire a lacului Bascov,  în vederea desfășurării în cele mai bune condiții a competiției.


Delegația s-a deplasat, ulterior, în comuna Budeasa, la obiectivul „Regularizare pârâu Budeasa, comuna Budeasa – zona de debușare în rigola mal drept, acumulare Mărăcineni”. Valoarea totală a investiției este 3,7 milioane de lei. Aceasta va fi realizată de ABA Argeș-Vedea, din surse proprii, în cursul acestui an, lucrările constând în amenajarea a 3,66 km de albie și realizarea a 1,2 km de protecție de mal. 
Totodată, delegația s-a deplasat în comuna Micești pentru a analiza la fața locului situația creată de viitura din seara zilei de 6 mai.
După vizitarea zonei calamitate, delegația s-a deplasat în localitatea Mihăești, unde a inspectat lucrările de la obiectivul de investiții „Extindere și reparație Regularizare Valea Drăghici”, cu o valoare de 4 milioane de lei, bani de la bugetul de stat. Lucrarea, care se va finaliza în acest an, prevede realizarea a 12 m de consolidare de mal, a 10 metri  de subzidire zid de sprijin, a două praguri de fund și amenajarea albiei pe o lungime de 10 km. 
Pe lângă proiectele enumerate, ANAR mai derulează în județul Argeș și obiectivele „Regularizare și consolidare maluri râu Vedița în localitatea Vedea”, cu o valoare totală de 2,6 milioane de lei și „Punerea în siguranță  baraj Golești”, cu o valoare totală de 8,5 milioane de lei, ambele lucrări cu termen de finalizare în anul 2019.
Suma totală a investițiilor derulate de Administrația Națională „Apele Române” în acest județ, în 2019, este de 23,62 milioane de lei.
Directorul general al ANAR, Victor Sandu, precum și reprezentanții ABA Argeș – Vedea, l-au asigurat pe ministrul Ioan Deneș că lucrările din domeniul apelor vor decurge conform programului stabilit. 

Galerie Foto

Compartiment Comunicare și Relaţii cu Presa
e-mail: [email protected]; [email protected]